lørdag 28. februar 2009

Senvinters daffedag


Foto: Lida Rose


Dette ligger an til å bli en daffedag. Hele familien er snufsete forkjølet. Energinivået er dog forskjellig fra liten og stor. Førstnevnte freser rundt fra rom til rom. Lilleperle blir opptatt av hva energi er for noe, og roper bestemt "jeg vil ha energi i kroppen nå!"
"Det vil jeg også..." sier jeg tørt, passe tung og daff i kroppen av å ha spist gourmetpizza og linsekake i sene natterstimer kvelden i forveien.
"Kanskje du kan hente energi i kjelleren...?" foreslås det. Ja, takk (det føles som om jeg allerede befinner meg i kjelleren). Energilager med påfyllstank i kjellerboden ønskes herved.



Dagens håndarbeidsprosjekt har stikkordene hekling, perler og brosjer.

torsdag 26. februar 2009

Strikkesmittet




Det skulle ikke mer til enn å observere en av mine medstudenter med strikketøy på forelesning, så var det gjort. Jeg ble smittet!
En boblende stolthet veller opp i en når man feller av den siste masken og faktisk har produsert noe helt eget. Jeg tror vi må tilbake til åttitallet sist dette skjedde undertegnede. Denne gangen følte jeg meg ekstra vågal og begynnte uten oppskrift. Helt egenkomponert, altså.

Jeg får litt lyst til å rope ut noe sånn som lilleperle ville gjort: Se på meg! Se hva jeg har laget!! Og det har jeg jo mulighet til her på bloggen - sånn i all beskjedenhet...

onsdag 25. februar 2009

Barneromsdetaljer

Jeg er veldig glad i lilleperle sitt rom. På et barnerom vil jeg at det skal være friske farger som får en i godt humør. I dagens strålende senvinterslys kommer rommet til sin fulle rett. Jeg blir rett og slett glad av å være der inne.



Pute fra Designers Guild






Sparbøsse fra egen barndom






Spilledåse av nyere dato

mandag 23. februar 2009

Scooterliv


Jeg drømmer om scootersesongen... Et hint om vår og jeg kjenner straks lengsel etter friheten og vinden i håret. Kom over dette fantastiske bildet på kontoret i dag, og ble inspirert til å lage en liten scooterkomposisjon



Jeg har en forkjærliget for røde scootere








Mannen min kjører en sort Vespa, og den duger den også. Aller helst skulle vi hatt en vintage Vespa. Gjerne med sidevogn. Ahhh det hadde vært noe.





Scooterlove








Jeg elsker min lille røde zip. Den har vært i min besittelse i fire år nå og jeg er totalt avhengig. Vinterstid må jeg legge all scooterlengsel i dvale. I år kan mye tyde på at sesongen starter senere enn vanlig på grunn av de uhorvelige mengdene med snø. Men så snart veiene er bare og temperaturen bikker over 10 grader celsius er jeg tilbake på vidunderet!





Dette er det som nærmest beskriver følelsen når jeg tar fram scooteren om våren


søndag 22. februar 2009

Boller

Regner med at det er mange bilder av fastelavnsboller i bloggene i dag. Her er det intet unntak



Legg merke til bollehjertet. Lilleperle sitt verk ene og alene.
Noe av det koseligste jeg vet er å sitte ved spisebordet, gjerne sammen med lilleperle om hun har tålmodighet, og pusle med småting, sånn som å male eller å lage ting. I dag har vi klippet ut fugler i mønstret papp. Inspirasjonen til det kom fra Huset ved bekken sin blogg.
Dagen i dag har egentlig stått i multitaskingens navn. Bloggesurfing med stasjonærpc-en, jobbing på laptopen, strikking og samtidig underholdning av lilleperle.
Det er ikke grenser for hvor mye moro det er i å tømme en hullemaskin og kaste innholdet utover. Moro for liten og stor. Ikke fullt så gøy kanskje for han som til slutt endte opp med å måtte støvsuge...





lørdag 21. februar 2009

Lat lørdag



Perlefamilien tilbringer stort sett lørdagene i diverse butikker, men i dag var handleturen uvanlig kort. Resten av dagen har gått med til pusling her i heimen.


Med fra handleturen ble denne vårlige notatboken. Jeg liker å alltid ha en bok i veska og notere ting som jeg kommer over: sitater, boktips, gode viner.

Bolledeigen står til heving. Lilleperle er en ivrig baker og har vært en likeverdig deltaker på kjøkkenet i dag. Straks skal vi trille ut bollene...

fredag 20. februar 2009

Fastelavnskatt



Denne skjønne fastelavnskatten ble med hjem fra barnehagen til lilleperle i går. I dag har den fått plass på veggen i gangen. Jeg syns den absolutt vitner om kreative evner hos kunstneren.

Fastelavnskatt husker jeg fra min egen barndom. Jeg husker leken med å slå katta ut av sekken. Det var sitrende spenning knyttet til det å slå hull på posen som dinglet fra taket. Jeg husker spesielt de frydefulle øyeblikkene da det var én som klarte å få inn en fulltreffer - og twistsjokoladene fosset ut. Da ble det vill kamp på gulvet om å få tak i flest godbiter.

Historikken rundt fastelavn avslører en ikke fullt så hyggelig tradisjon for kattens del. Det eksisterer flere opphavsforklaringer til denne leken. Dansker og tyskere kaller det å slå "katten ut av tønnen". I gamle dager var katten levende og leken gikk ut på å få hull på tønnen slik at katten spratt ut. Det høres ikke særlig godt ut for det stakkars dyret. Katter ble på den tiden forbundet med både hekserier og ondskap, og det å slå katten ut av tønnen ble sett på som en symbolsk handling. Kanskje for å fordrive det onde? Kanskje for å slippe våren til? Jeg kan tenke meg at det er dette som er opprinnelsen til det vi i dag betegner som å "slå katta ut av sekken".

Og barnehagene holder tradisjonen ved hevd. I det ganske land er det mange små barnehender som klipper ut katter i svart papp og pynter de med fjær og glitter.



Bilde fra mat.no

torsdag 19. februar 2009

Første innlegg

Velkommen til bloggen min!
Dette er en ny og ukjent verden for min del. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg raskt til å bli hektet.

Nå skal jeg se om jeg får personifisert layouten litt.